Als uw kind een voedselallergie heeft: tarwe

Wanneer een kind allergisch is voor tarwe, kan zelfs een klein deel van dit graan een reactie veroorzaken die zijn leven in gevaar kan brengen. Om deze reden moet uw kind alle voedingsmiddelen vermijden die tarwe bevatten. Dit blad geeft u meer informatie over de tarweallergie van uw kind. Je leert welk voedsel je moet vermijden, waar je op moet letten en hoe je maaltijden kunt bereiden zonder tarwe.

Te vermijden voedingsmiddelen

Tarwe is overal; soms lijkt het zelfs in voedingsmiddelen die je niet zou verwachten:
  • Alle soorten brood, cake, cake, koekjes, banketbakkerswerk, bagels, bagels en ontbijtgranen gemaakt van wit, geheel of verrijkt tarwebloem
  • Alle gepaneerde of bebloemde vlees, kip en vis; vlees dat vullingen zoals gehaktballen en gehaktballen bevat; de hotdogs, de worst, de sandwich-vleeswaren, de bologna en de vlees-empanadas
  • Alle soorten pasta, inclusief spaghetti en macaroni, tenzij het etiket tarwe-vrij (zonder tarwe) zegt
  • Chocolade en andere snoepjes die mout bevatten
  • Commerciële mixen om brood, koekjes, cakes, pannenkoeken, wafels, koekjes en broodjes te bereiden, tenzij het etiket tarwe-vrij (zonder tarwe) zegt
  • Maisbrood, maïsmuffins, roggebrood en speciale broden, tenzij op het etiket staat dat ze geen tarwe bevatten
  • Kwark, yoghurt, ijs en andere zuivelproducten die gemodificeerd natuurlijk zetmeel bevatten
  • Voedingsmiddelen die zeevruchten zoals krab of garnalen imiteren (vaak gebruikt in de Aziatische keuken)
  • Gemoute melk en andere melkdranken die tarweproducten bevatten
  • De pannenkoeken, de wafels, de wentelteefjes, de dumplings, de gevuld met brood, de broodjes en de popovers gemaakt met wit meel
  • Pretzels, gewone koekjes, Graham-koekjes, pizzadeeg, crostini's en snacks gemaakt met witte bloem
  • Slasausen, soepen, sauzen en kookzones verdikt met witte bloem of bevatten noedels gemaakt met tarwebloem
  • Seitan (tarwegluten, tarwevlees): een substituut voor vlees op basis van tarwe
  • Tarwezemelen, tarwekiemen, tarwegluten, gespleten tarwe (ook bulgur), tarwekorrels, tarwekiemen, couscous
  • Worcestersaus, wat mosterd, sojasaus (tenzij je zegt dat het geen tarwe bevat), monosodium glutamaat (MSG) en bereid voedsel op smaak gebracht met MSG
Sommige kinderen met tarweallergieën kunnen ook een allergische reactie krijgen als ze noten en pinda's eten. Vraag de zorgverlener van uw kind of hij of zij noten kan eten.

Waar je op moet letten in de labels

Tarwe kan veel verschillende namen hebben. Houd rekening met deze voorwaarden:
  • zemelen
  • bulgur
  • Broodkruimels (of koekjespoeder of "crackermaaltijd")
  • Durum (een verscheidenheid van tarwe)
  • Verrijkte bloem
  • Farina (zeer fijn gemalen tarwe)
  • Gluten (tarwe-eiwit)
  • Graham-meel (een soort volkorenmeel)
  • Meel met een hoog gluten- of eiwitgehalte
  • Gehydrolyseerd plantaardig eiwit
  • Malta (een gekiemd graan, dat tarwe kan zijn)
  • Gemodificeerd natuurlijk zetmeel, gemodificeerd zetmeel, tarwezetmeel, gegeleerd zetmeel
  • Natuurlijke aroma's (kan een tarwe-eiwit bevatten)
  • Fosfaat of gebromeerd meel
  • griesmeel
  • Spelt- en Kamut-tarwe (oude tarwevariëteiten)
  • Plantaardige gom, plantaardig zetmeel
Houd er rekening mee dat voedseletiketten mogelijk niet altijd aangeven of een product tarwe bevat. Dit komt omdat het productieproces per ongeluk een voedsel met allergenen kan besmetten, omdat verschillende voedingsmiddelen in dezelfde productielijnen worden verwerkt. De apparatuur kan sporen van een voedselallergeen bevatten, die andere voedingsmiddelen die in dezelfde apparatuur worden verwerkt, kan besmetten. Dit staat bekend als "kruisbesmetting". Volgens federale wetten moeten voedselproducenten op het etiket aangeven of een levensmiddel een belangrijk voedselallergeen bevat, zoals tarwe. Ze vereisen echter niet dat een lijst van ingrediënten voor kruisbesmetting wordt verstrekt. Veel voedselproducenten nemen deze informatie vrijwillig op.

Toegestaan ​​voedsel

Kinderen met tarweallergieën kunnen veilig de volgende voedingsmiddelen eten:
  • Alle verse, ingevroren, ingeblikte en gedroogde groenten en fruit
  • Vlees van rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis gebakken, gegrild of geroosterd zonder kool
  • Brood, broodjes en gebakken goederen alleen gemaakt met maïsmeel, rijst, gerst, haver, arrowroot, gierst of aardappelzetmeel
  • Maïs- of rijstpasta
  • Maïsvilla's en tortilla's gemaakt zonder tarwemeel
  • Pudding en slagroomtaart, tapioca, rijstpudding, sorbet
  • Eieren bereid op welke manier dan ook
  • Melk, kaas, room, mengsel van room en melk (half en half); yoghurt en kwark gemodificeerd niet-zetmeelrijk voedsel
  • Haver, rijst van rijst, rijst, maïs en gierst opgeblazen, of een ander graanproduct waaraan geen tarwe is toegevoegd
  • Pannenkoeken, wafels en wentelteefjes gemaakt met meel, andere dan tarwe
  • popcorn
  • Rogge crackers, cakes en rijstcrackers, pure pijlkoekjes zonder toegevoegde tarwe
  • Soepen verwerkt zonder tarwe
  • Sojasaus zonder tarwe (tamari)
  • Aardappelen en zoete aardappelen (zoete aardappelen); witte, hele en wilde rijst; maisgrutten of rijst

Maaltijden plannen zonder tarwe

Het verwijderen van tarwe uit het dieet van uw kind kan een arbeidsintensieve klus zijn. Gelukkig kan het gebruik van recepten en producten zonder tarwe het gemakkelijker maken om maaltijden te plannen. U vindt boeken over diëten zonder tarwe in de bibliotheek en op internet. Zoek naar tarwevrije producten in reformwinkels, supermarkten, speciaalzaken en internet. Bij het bereiden van maaltijden op de traditionele manier, moet u misschien een beetje experimenteren. Het is meestal ideaal om een ​​combinatie van meel te gebruiken. Houd er rekening mee dat producten gemaakt met de meeste meel niet zo goed stijgen als gebakken als die met tarwebloem bevatten. Voeg bakpoeder of een grotere hoeveelheid eiwitten toe om een ​​lichtere textuur in gebakken goederen te bereiken. Vervang in uw gebruikelijke recepten een kopje tarwebloem voor de volgende producten:
  • 7/8 kop rijstmeel
  • 5/8 kopje rijstmeel plus 1/3 kopje roggemeel
  • 2/3 kopje bruine rijst plus 1/2 kopje tapiocameel
  • 5/8 kopje aardappelzetmeel
  • 1 kopje maïsmeel
  • 1-1 / 4 kopjes roggemeel
  • 1-1 / 8 kopjes havermout
Wees voorzichtig met kruisbesmetting bij het bereiden van voedsel. Als u meel of andere producten met tarwe gebruikt voor andere leden van uw gezin, moet u gereedschap, containers, braadpannen en werkbladen grondig reinigen voordat u tarwevrije levensmiddelen voor uw kind gaat bereiden.

Hoe verschilt coeliakie van tarwe-allergie?

Sommige kinderen gevoelig voor tarwe kunnen coeliakie hebben in plaats van een tarweallergie. Hier heb je een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee reacties:

Coeliakie:

  • Het is een gevoeligheid voor het glutenproteïne dat aanwezig is in granen, waaronder tarwe, gerst, rogge en andere.
  • Het produceert meestal spijsvertering symptomen zoals diarree, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en gas.
  • Het gaat het hele leven lang mee.

Tarweallergie:

  • Het is alleen een gevoeligheid voor tarwegluten (kinderen met tarweallergie kunnen meestal andere granen eten).
  • Het kan symptomen veroorzaken door het hele lichaam.
  • Het verdwijnt vaak als de kinderen opgroeien.

Als uw kind ENIGE van de onderstaande symptomen heeft, handel dan onmiddellijk!

Als u een dosis epinefrine-autoinjector bent voorgeschreven, breng deze dan aan zonder dat u tijd verliest. Bel dan 911 of de hulpdienst.
  • Moeilijk ademhalen of hoesten dat niet weggaat
  • Zwelling van de mond of het gezicht
  • Duizeligheid of flauwvallen
  • Braken of ernstige diarree

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte