Instructies voor het afvoeren: een dieet met weinig bacteriën

Uw zorgverlener heeft een dieet met weinig bacteriën aangegeven. Het doel van dit dieet is om u te helpen gezond voedsel te eten met een kleine hoeveelheid bacteriën (ziektekiemen), om zo het risico op infecties te verminderen. Een dieet met weinig bacteriën wordt voorgeschreven wanneer uw immuunsysteem niet goed werkt vanwege ziekte of medische behandeling. Alle voedsel met weinig bacteriën wordt bereid met als doel de hoeveelheid bacteriën erin te verminderen. Dit zijn enkele tips die u kunt volgen.

Algemene richtlijnen

  • Scheid het rauwe vlees van de rest van het voedsel. Was uw handen na het hanteren van rauw vlees.
  • Kook alle stukken vis, kip en vlees tot ze goed gaar zijn.
  • Gooi restjes weg die langer dan 3 dagen zijn gekoeld.
  • Eet nooit voedsel dat stinkt of beschimmelt.
  • Eet nooit voedingsmiddelen die in verzonken of opgeblazen blikken, gebroken dozen of plastic folie komen die lekt.
  • Gooi voedingsmiddelen weg waarvan de houdbaarheidsdatum al verstreken is.
  • Eet niet in buffetten of saladerepen. Gebruik geen voedsel van winkeltellers (deli), noch van samovars (stoomtafels), of van een andere plaats waar voedsel voor langere tijd blijft. Eet geen voedsel dat onder verwarmende lampen staat.
  • Probeer geen voedingsmonsters in supermarkten. Koop of eet geen voedsel van ontvangers die door andere mensen worden gedeeld.
  • Doe niet in een container de lepel waarmee je een voedsel hebt geproefd, omdat dit bacteriën in het oosten introduceert.
  • Eet geen maaltijden bereid door vrienden of buren: u weet niet of zij al dan niet veiligheidsmaatregelen hebben genomen.
  • Drink geen goed water dat niet is geanalyseerd.
  • Drink geen alcohol tenzij de arts u vertelt dat u dit kunt doen.

Reinigen om bacteriën te verminderen

  • Houd je handen schoon door ze te wassen met water en zeep. Spoel de zeep goed af voordat u voedsel of vloeistoffen gebruikt.
  • Als u voedsel morst, reinig het dan onmiddellijk. Gebruik een oplossing van 1 eetlepel chloor in een liter warm water om uw keuken schoon te maken. Houd alle oppervlakken die in contact kunnen komen met voedsel zo schoon mogelijk.
  • Gebruik schone handdoeken om elke dag gerechten af ​​te drogen of gebruik papieren wegwerphanddoeken.
  • Was de buitenkant van de blikjes en flessen met zeep en water voordat u ze opent.
  • Voordat je fruit zoals sinaasappels of bananen gaat bereiden, was je je handen en was je het fruit. Voor het eten van meloen, schil het eerst en spoel het vervolgens.

Verbruik van warme maaltijden

  • Zorg ervoor dat alle warme gerechten een temperatuur van 74 ° C (165 ° F) of hoger hebben.
  • Houd je eten warm totdat je het opeet. Een minimumtemperatuur van 140 ° F (60 ° C) wordt aanbevolen. Dit voorkomt dat bacteriën zich in uw voedsel ontwikkelen.

Consumptie van koude voedingsmiddelen

  • Bewaar koude gerechten en vloeistoffen op 40 ° F (4 ° C) of minder totdat u ze consumeert.
  • Laat voedsel niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
  • Laat zuivelproducten of mayonaise niet langer dan 30 tot 60 minuten uit de koelkast (minder tijd op warme dagen).
  • Ontdooi ingevroren voedsel in de koelkast; niet ontdooien op kamertemperatuur.

Selectie van voedsel

Hier zijn enkele tips voor het selecteren van verschillende soorten voedsel.

eiwit

  • Kies uit de volgende voedingsmiddelen: kip, vis, rundvlees of varkensvlees goed gekookt; gedroogde bonen, erwten of gekookte linzen; gekookte, gepocheerde of roereieren; kwark; Amerikaanse kaas of andere kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk; Pindakaas (pinda) uit een goed afgesloten container.
  • Vermijd de volgende voedingsmiddelen: oude of gerijpte kazen zoals blauw, feta of brie; eieren met gebroken eierschalen, of eieren die niet volledig gaar zijn; noten of een mengsel van gedroogde vruchten en noten; ingelegde vis in azijn (gebeitst); rauwe eieren of zelfgemaakte eierpunch; rauwe vis, gerookte zalm of sushi; vlees of kip die rauw, half gekookt of niet gaar is; pindakaas (rauwe of versgemalen pinda's); tofu, tempeh of andere oude sojavoedsel, zoals miso.

Zuivelproducten

  • Kies voor gepasteuriseerde melk, gepasteuriseerde yoghurt, ijs of yoghurt, pudding of pudding (custard).
  • Vermijd rauwe melkproducten of verse boerderijmelk zoals yoghurt, kaas of ijs van rauwe melk. Vermijd oude of gerijpte kazen.

Brood, granen en zetmeel

  • Kies uit de volgende gerechten, bereid en verpakt: brood, broodjes, muffins, brood voor hotdogs of hamburgers, gekookte rijst en pasta, droge granen; gekookte granen; aardappelpuree, gebakken aardappelen; crackers; zoete koekjes; popcorn; gefrituurde aardappel- of cornflakes.
  • Vermijd granola-granen met noten of gedroogd fruit. Vermijd brood of muffins (muffins) met noten of gedroogd fruit.

groenten

  • Kies gekookte of ingeblikte groenten, ingeblikte groentesappen, ingeblikte tomatensaus en pasta.
  • Verse groenten moeten worden gewassen met veel stromend water voordat u ze snijdt of pelt, zelfs als ze thuis zijn gekweekt of uit een supermarkt of boerenmarkt zijn gehaald. Het wassen van groenten met zeep, afwasmiddel of een commercieel schoonmaakmiddel wordt niet aanbevolen. Boen de huid van harde groenten zoals pompoenen goed schoon, met een schone borstel die hier alleen voor zorgt. Droog de groenten na het wassen af ​​met een schone doek of keukenrol om de hoeveelheid bacteriën die nog op het oppervlak kan achterblijven te verminderen.
  • Vermijd ingemaakte groenten zoals olijven, uien, augurken of zuurkool; rauwe spruiten, vers geperste groentesappen, commercieel bereide salades en salsa.

fruit

  • Kies fruit in blik of appelmoes; vruchtensappen of ingeblikte nectars, geschilde vruchten van een dikke schil zoals bananen, sinaasappels, grapefruit en meloenen. Was de meloen na het afpellen.
  • Vers fruit moet worden gewassen met veel stromend water voordat het wordt gesneden of gepeld, zelfs als het thuis wordt gekweekt of uit een supermarkt of boerenmarkt wordt gehaald. Wassen van fruit met zeep, wasmiddel of een commercieel schoonmaakmiddel wordt niet aanbevolen. Boen de schil van hard fruit zoals meloenen goed, met een schone borstel die je alleen hiervoor opdraagt. Droog de vruchten na het wassen met een schone doek of keukenrol om de hoeveelheid bacteriën die nog op het oppervlak kan achterblijven te verminderen.
  • Vermijd vers fruit met een dunne schil, zoals perziken, nectarines, pruimen en druiven. Vermijd rauwe sappen gemaakt van vers fruit.

vetten

  • Kies voor margarine of verpakte boter, verpakte saladedressings en verpakte roomkaas.
  • Vermijd dressings gemaakt van rauwe zuivelproducten.

desserts

  • Kies gelatinedesserts (zoals Jell-O ) en verpakte cookies.
  • Vermijd desserts met kokosnoot, ongewassen rauw fruit, rauwe noten of rauwe honing. Vermijd ook "ingebouwde" desserts, want deze hebben veel manipulatie voordat ze klaar zijn.

Controlebezoeken

Plan een vervolgbezoek zoals aangegeven door onze medewerkers.

Wanneer moet u uw zorgverlener bellen?

Bel meteen uw zorgverlener als u een van de volgende symptomen heeft:
  • Koorts voorbij 100.4 ° F of trillende rillingen
  • Schokkerig ademhalen
  • Ernstige hoofdpijn
  • verwarring
  • Duizeligheid, duizeligheid
  • Verlies van bewustzijn (flauwvallen)
  • Diarree die doorgaat na twee losse stoelgangen
  • Pijn of krampen in de maag
  • Elke pijn op de borst

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte