|
Om de overdracht van Salmonella te voorkomen, wast u alle keukengerei, borden en snijplanken met warm water en zeep, vooral na het bereiden van eieren of rauw vlees. |
Salmonella-infectie (ook wel salmonellose genoemd) is een darmaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie die Salmonella wordt genoemd. Sommige dieren (zoals bepaalde reptielen en vogels) hebben vaak Salmonella. Je kunt het krijgen door water te drinken of voedsel te eten dat besmet is; echter, groenten kunnen ook besmet zijn. Verontreiniging treedt op wanneer voedsel of water in contact komt met de uitwerpselen van besmette mensen of dieren. Rundvlees, varkensvlees en kip, eieren en ongepasteuriseerde melk hebben meer kans besmet te zijn met Salmonella dan andere voedingsmiddelen.
Salmonella wordt meestal verspreid door voedsel dat niet goed gekookt is of in contact is geweest met rauw vlees of eieren. Ze kunnen ook worden geïnfecteerd door contact met uitwerpselen van besmette dieren, voedsel dat door een besmet voedselverwerker wordt besmet.
Veel voorkomende symptomen van Salmonella-infectie
Symptomen verschijnen meestal 12-72 uur na het contracteren van de infectie en kan bestaan uit:
- koorts
- koliek
- diarree
- braken
- ziekte
Diagnose van Salmonella-infectie
Een monster van uitwerpselen wordt onderzocht om te bepalen of het Salmonella bevat. Soms is meer dan één monster nodig.
Behandeling van Salmonella-infectie
Salmonella-infectie verbetert meestal zonder behandeling binnen 5-7 dagen. Antibiotica (medicijnen die infecties behandelen) zijn vaak niet nodig. Sommige mensen die andere medische problemen hebben, hebben mogelijk antibiotica nodig als de bacteriën van de darmen naar andere delen van het lichaam gaan. De behandeling is met vloeistoffen en het is belangrijk om veel vloeistof te drinken tijdens het herstel. Dit helpt uitdroging te voorkomen. Neem geen anti-diarree medicatie, tenzij voorgeschreven door een arts, omdat deze de ziekte kan verlengen en het vermogen van het lichaam om Salmonella-bacteriën te bestrijden kan verminderen.
Bel uw zorgverzekeraar als u: - Symptomen die daarna niet verbeteren 2 dagen
- Bloed in de uitwerpselen
- Intense braken
- Ernstige buikpijn
- Tekenen van uitdroging (droge en kleverige mond, verminderde hoeveelheid urine of zeer donkere urine)
|
Preventie van Salmonella-infectie
Volg deze tips om uw kansen op het krijgen of verspreiden van een Salmonella-infectie te verkleinen.
- Was uw handen vaak met warm zeepsop, vooral voor het bereiden van maaltijden, na gebruik van de badkamer, luiers verschonen of in contact zijn geweest met een huisdier of ander dier. Leer je kind om hetzelfde te doen.
- Gebruik een voedselthermometer (om de temperatuur van het vlees te observeren tijdens het koken). Kippenvlees koken totdat het een minimumtemperatuur van 165 ° F, varkensvlees en gehakt tot een minimum van 160 ° F, en rundvlees en lam tot een minimum van 145 ° F bereikt. Kook de eieren tot de dooier stevig en niet vloeibaar is.
- Was of schil rauwe groenten voor het eten ervan.
- Was kookgerei en snijplanken na elk gebruik met warm zeepsop. Na het bereiden van rauw vlees of eieren, wastoon aanrecht met heet zeepwater.
Reacties
Een reactie posten