Hoe voedselvergiftiging te voorkomen

Voedselvergiftiging is meestal te wijten aan onjuiste voorbereiding en opslag. Kiemen (bacteriën) kunnen in voedsel groeien als ze niet correct worden behandeld. Ze kunnen zich ook op plaatsen als snijplanken of sponzen ontwikkelen. Wanneer ziektekiemen het lichaam binnendringen, kunnen ze diarree, braken en hoofdpijn veroorzaken. In sommige gevallen kan voedselvergiftiging dodelijk zijn als het niet snel wordt behandeld.
Bewaar de restjes onmiddellijk in de koelkast. Verdeel het voedsel in kleine, ondiepe containers, zodat het sneller afkoelt. Gooi voedsel weg dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is gehouden.

Controleer voordat je koopt

  • Controleer de uiterste verkoopdatum op alle voedingsmiddelen.
  • Controleer of de zegels en omhulsels niet gebroken of gescheurd zijn en dat ze daar niet verliezen.
  • Controleer of conservenblikken niet gezwollen of gedeukt zijn en dat glazen potten vrij zijn van scheuren en doppen strak zitten.
  • Controleer of de eieren niet gebarsten of gebroken zijn.

Was alles vaak

  • Was uw handen vaak met warm water en zeep; en vooral altijd na het hanteren van rood vlees of rauw gevogelte.
  • Was alle groenten en fruit.
  • Was messen, vorken, borden en andere gebruiksvoorwerpen die het voedsel hebben aangeraakt.
  • Was de platen om in warm zeepsop te snijden. Gebruik een bord om vlees en een ander bord te snijden om groenten en fruit te snijden. Vervang ze vaak.
  • Schone tellers (werkbladen) in de keuken voor en na het ondersteunen van voedsel.
  • Was je sponzen dagelijks en vervang ze vaak.
  • Was theedoeken met heet zeepsop. Gebruik een voor de handen en een andere voor de afwas en andere gebruiksvoorwerpen.

Heet eten

  • Kook vlees op een temperatuur die veilig genoeg is om E. coli en andere bacteriën die mogelijk in het vlees aanwezig zijn te elimineren. Gebruik een voedselthermometer tijdens het koken. Volg deze instructies met betrekking tot de kooktemperatuur:
    • Kook gemalen rundvlees (rundvlees of rund, varken, lam) en vleesmengsels op minimaal 160 ° F (71 ° C).
    • Kook vers rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en varkensvlees (steak, gebraden vlees, koteletten) op minimaal 63 ° C (145 ° F).
    • Kook gevogelte (inclusief gemalen kalkoen en kip) tot een minimum binnentemperatuur van 165 ° F (74 ° C).
  • Bak de vulling voor kip of kalkoen niet in de vogel; doe het apart.
  • Kook de eieren tot de dooiers en het eiwit wit zijn.

Koud voedsel

  • Gekoelde levensmiddelen moeten onder 4 ° C (40 ° F) worden gehouden.
  • Plaats koude gerechten in de koelkast of vriezer zodra u thuis bent. Laat ze niet achter in de auto terwijl u andere boodschappen doet.
  • Ontdooi ingevroren voedsel in de koelkast of in de magnetron; niet op het aanrecht.
  • Verpak picknick en schoolbenodigdheden in een geïsoleerde tas met een ijspakket.

Houd rauw voedsel uit de buurt van gekookt voedsel

  • Leg rundvlees of gevogelte nooit op een bord met rauwe vleessappen.
  • Gebruik geen marinade of giet het niet over gekookt voedsel.
  • Vermijd de volgende voedingsmiddelen als ze rauw zijn: vlees, vis en schaaldieren, eieren en ongepasteuriseerde melk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte