Snelle test op vers fruit en groenten

Verse groenten en fruit zijn uitstekende keuzes voor gezond en snel eten, omdat ze vol zitten met belangrijke voedingsstoffen en praktisch geen voorbereiding vereisen.

Evalueer uw kennis over de voedingswaarde van fruit en groenten

Kool eten kan helpen om het risico op sommige soorten kanker te verminderen. True. De National Institutes of Health beveelt het eten van kool en andere kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool en boerenkool aan om het risico op bepaalde soorten kanker te verlagen. Voedingsvezels, aanwezig in de meeste verse groenten en fruit, zijn ook aanwezig in dierlijke producten. False. Dierlijke producten bevatten geen voedingsvezels. Volle granen, fruit en groenten zijn goede bronnen van voedingsvezels. Hoe intenser de kleur van een groente, hoe meer bètacaroteen het bevat. True. Hoe meer bètacaroteen er in een voedingsmiddel zit, hoe intenser de gele, oranje of groene kleur zal zijn. Beta-caroteen is een belangrijke voedingsstof voor een goede gezondheid. Er is meer vitamine C in een chili dan in een sinaasappel. True. Chili bevat bijna 40 procent meer vitamine C dan oranje. Het is mogelijk om te genieten van zoete desserts die minder dan 100 calorieën bevatten. True. Vers fruit is een uitstekend dessert omdat het van nature zoet is en weinig calorieën bevat. Een kopje fruitsalade kan tussen 65 en 100 calorieën bevatten. Het belangrijkste onderdeel van verse groenten en fruit is water. True. Een appel van gemiddelde grootte bevat 85 procent water, plus vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vers fruit en groenten bevatten bijna geen natrium. True. Bijna alle verse groenten en fruit bevatten van nature weinig natrium. Calcium is niet aanwezig in groenten. False. Broccoli, Chinese kool en donkergroene bladgroenten (zoals boerenkool, mosterd en raapgroenten) zijn goede bronnen van calcium. De hoeveelheid water die wordt gebruikt om groenten te koken heeft geen invloed op hun voedingswaarde. False. Gebruik bij het koken van groenten zo weinig mogelijk water om te voorkomen dat voedingsstoffen verloren gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte