Voedingsmiddelen met een laag zoutgehalte
De consumptie van zout (natrium) kan een overmatige retentie van water veroorzaken. Overtollig water dwingt het hart om meer te werken. Ingeblikt, verpakt en ingevroren voedsel is gemakkelijk te bereiden, maar bevat vaak veel natrium. Hier zijn enkele ideeën voor zoutarm voedsel dat u gemakkelijk thuis kunt bereiden.
Voor het ontbijt
- Fruit of sap 100% fruit
- Volkorenbrood of Engelse muffin (vergeet niet om de voedingsinformatie-etiketten of voedingsfeiten te lezen om het natriumgehalte te weten)
- Yoghurt of melk met een laag vetgehalte
- Eieren zonder zout
- Gestreepte tarwegries
- Maïs tortilla's
- Gestoomde rijst, zonder zout
- Heet gekookte granen (niet instant) bereid zonder zout
Vermijd eten:
- Worsten, spek, ham
- Meel tortilla's
- Broodjes (muffins), pannekoeken en pakketkoekjes
- Instant warme ontbijtgranen
- Kwark
Voor lunch en diner
- Verse vis, kip, kalkoen of vlees, gebakken, geroosterd of gegrild zonder zout
- Gedroogde bonen, gekookt zonder zout
- Gebakken tofu, zonder zout
- Vers fruit en groenten zonder zout of ingeblikt of bevroren fruit en groenten zonder toegevoegd zout
Vermijd eten:
- Vleeswaren of gerookte of gerookte worsten
- kaas
- Tomaat en ketchup sap
- Groenten, vis en soepen in blik die niet aangeven dat ze zijn natriumarm of dat ze geen zout bevatten
- Sauzen verpakt
- Olijven, augurken en gepekelde komkommers
- Salade dressings gebotteld
Voor broodjes en desserts
- yoghurt
- Popcorn zonder zout, geëxplodeerd door hete lucht
- Noten of zaden zonder zout
Vermijd eten:
- Gebak en taarten
- Mixen voor kant-en-klare desserts
- Ingeblikte of verpakte puddingen
- Pretzels, chips, crackers en noten (tenzij het etiket zegt dat ze geen zout bevatten)
Reacties
Een reactie posten