Tips voor het koken met weinig vet

Grill de vis in plaats van hem te braden. En strooi kruiden voor smaak.
Voor het bereiden van maaltijden met weinig vet kunnen nieuwe manieren van koken nodig zijn, maar dit betekent niet dat het eten smaakloos en saai moet zijn, of dat het uren in de keuken duurt. Er zijn veel manieren om te koken en voedsel te smaken met minder vet.

Probeer nieuwe manieren om te koken

  • Bereid vis, kip, kalkoen en vlees in de oven, op de grill, gekookt, gestoomd of in de magnetron.
  • Pel de kip en kalkoen en verwijder de stukjes vet van het vlees voor het koken.
  • Breng vis, kip, vlees en soep op smaak met kruiden.
  • Kook met bouillon in plaats van vet.
  • Gebruik antikleefpotten en -pannen of een antikleef-kookspray.
  • Bereid de gestoomde groenten of in de magnetron voor, zonder toevoeging van vet. Breng ze op smaak met aromatische kruiden, citroensap of botersmaakstof zonder vet.
  • Voeg gehakte uien, knoflook en paprika toe om de bonen en rijst te aromatiseren.
  • Koel de soepen en stoofschotels en verwijder het vet voordat u ze opnieuw verwarmt om ze te serveren.
  • Als u vet moet toevoegen, gebruik dan canola of olijfolie in plaats van boter of boter.

Ontvet je recepten

  • In soepen en sauzen: vervang volle melk en room voor magere melk of magere melk (verdampt of in poedervorm).
  • In puddingen en andere desserts: Vervang volle melk en room voor magere melk of vetvrije gecondenseerde melk.
  • Om sauzen en andere ingrediënten te bereiden: Gebruik magere zure room of kwark.
  • Voor het bereiden van saladedressings: gebruik niet-vette yoghurt of magere wei.
  • In plaats van een heel ei in de recepten: gebruik twee eiwitten of een halve kop ei-vervanger.
  • In plaats van gewone kaas: gebruik vetarme of vetvrije kaas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte