Gebruik van kruiden om maaltijden op smaak te brengen

Vol van smaak, komen de kruiden meestal uit tropische landen. Kruiden hebben de neiging om te groeien in mildere klimaten, en je kunt ze zelfs laten groeien in je eigen patio of raam. Specerijen en kruiden voegen twee belangrijke ingrediënten toe aan voedsel: aroma en smaak. Het gebruik ervan geeft een goede smaak en een aangename geur aan het voedsel en kan ook het uiterlijk van de gerechten verbeteren.

Hoe verschillen kruiden en specerijen?

  • Kruiden zijn bladeren van planten en worden zowel vers als gedroogd gebruikt.
  • Specerijen zijn spruiten, fruit, bessen, wortels of schors van planten, en worden over het algemeen droog gebruikt.
  • Bepaalde planten kunnen zowel kruiden als specerijen produceren. Korianderzaden zijn bijvoorbeeld een kruid dat wordt gebruikt in gecurryde gerechten en een ingrediënt in chilipoeder; zijn bladeren zijn een kruid dat veel wordt gebruikt in de Mexicaanse en Aziatische keuken.

Verbeter uw maaltijden met kruiden

Wanneer u kruiden en specerijen aan uw eten toevoegt, zult u verbaasd zijn hoeveel het verloren is gegaan. Hier zijn slechts drie van de voordelen die specerijen en kruiden bieden boven zout:
  • Specerijen en kruiden kunnen alleen of in combinatie worden gebruikt om een ​​vrijwel onbeperkt scala aan smaken te bieden, terwijl zout een enkele smaakmaker is.
  • Specerijen en kruiden voegen twee belangrijke ingrediënten toe aan voedsel, aroma en smaak. Het gebruik ervan geeft een goede smaak en een aangename geur aan het voedsel en kan ook het uiterlijk van de gerechten verbeteren.
  • Je kunt veel van je kruiden op je terras of in een vensterdoos in je keukenraam laten groeien. Het is een onfeilbare manier om de meest verse smaken aan je eten toe te voegen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Chloorfeniramine drank of siroop

Sfincter disfunctie van Oddi

chloorfeniramine; Fenylefrine orale capsule of tablet, verlengde afgifte